Herreure

Her på siden finder du anmeldelser og guides til valg af det helt rigtige herreur.

Om du er på udkig efter dit første rigtige ur, eller du er på søger et nyt til samlingen, hjælper vi dig på rette vej i denne + mange andre artikler om herreure.

Vi anmelder og vurderer kendte såvel som ukendte urmærker og belyser de funktioner og punkter, du skal være særligt opmærksom på, før du svinger dankortet.

Herunder finder du vores ultimative guide til valg af herreur med links til uddybende artikler, anmeldelser og information.

Har du spørgsmål undervejs, er du velkommen til at stille dem i kommentarsporet under de enkelte artikler eller per e-mail til info@clocks.dk.

Indhold

Urtyper: Casual, Business, Sport & træning…

For at indsnævre udvalget bare en lille smule, kan det være en god ide at starte med at slå fast hvilken urtype, du leder efter. Hvis ikke du har ønske om eller behov for skridttæller, stopur o.lign., kan diverse sportsure hurtigt sorteres fra – og herved har du indsnævret udvalget betydeligt.

Her får du en oversigt + beskrivelse af de forskellige urtyper, du kan vælge imellem.

Casual ure

Er du typen, som hverken går med jakkesæt og slips eller shorts og flip flops, kunne et casual herreur sagens være noget for dig.

Eksempler:

  • Eksempel #1
  • Eksempel #2
  • Eksempel #3

Sports- og træningsure

Pulsmåler, skridttræller, stopur, GPS mv. er blot nogle af de funktioner, du kan få i et sports-/træningsur.

Eksempler:

  • Eksempel #1
  • Eksempel #2
  • Eksempel #3

Dykkerure

  • Eksempel #1
  • Eksempel #2
  • Eksempel #3

Funktioner: Hvad skal dit ur kunne?

Vandtæthed

Stopur

Skridttæller

Urværket: Kinetisk, kvarts, mekanisk m.fl.

Hvis du spørger 10 danskere (som bærer ur), om de ved, hvilket urværk, deres ur har, vil 7-8 af dem helt sikkert melde pas. Men selvom de færreste kender til de forskellige typer af urværk + fordele og ulemper ved dem hver i sær, kan det faktisk være en god ide at sætte sig ind i emnet, forud for køb at dit nye herreur.

Størrelse: Hvor stort skal et herreur være?

Mærker: Hvilket urmærke skal man vælge?

Der findes hundredvis af urmærker rundt om i de danske urbutikker – og søger du på webshops, vil du på tværs af danske og udenlandske shops støde på flere tusinde mærker.

Mange af de billigere ure er givetvis de samme: Bygget på samme fabrik ud fra samme tegning – men med et andet mærke påsat.

Priser: Hvad koster et godt herreur?

Hænger pris og kvalitet sammen?