Dameure

Typer af dameure

Det kan være svært at finde det helt perfekte dameur, fordi der findes så mange forskellige slags ure. Derudover har de fleste mennesker forskellige behov for funktioner, udseende, størrelse og meget mere for deres ur.

For der kan være stor forskel på, hvilket ur man skal have, alt afhængig af, om man ønsker et ur, der kan fungere som en form for accessory, eller om man gerne vil have et dameur, som også skal kunne bruges som aktivitetsur eller træningsur til fitness eller løbetræningen.

Herunder kommer vi derfor ind på de mange forskellige parametre, som har betydning for hvilket dameur, der passer bedst til dig.

Der findes nemlig rigtig mange forskellige typer af dameure, som egner sig til forskellige behov og forskellige, personlige udtryk. Den type dameur, du vælger, kan altså tilpasses din personlige stil, men bør naturligvis også opfylde de behov, som du har. Dermed sagt, at dit ur skal have nogle bestemte funktioner, som opfylder disse behov.

Dameur med hvid skive

Hvilke funktioner skal dit dameur have?

Når du går på jagt efter dit nye dameur, er der forskellige funktioner, du kan vælge imellem. Og disse funktioner hænger som regel også sammen med den type af ur, som du gerne vil have.

For går du efter et dameur, der skal fungere som et smykke, har du sandsynligvis ikke de store præferencer til hvilke funktioner, uret skal have – udover at det naturligvis skal kunne fortælle dig hvad klokken er.
Har du derimod brug for, at dit ur også skal kunne bruges til sport, som for eksempel styrketræning, løb eller svømning, har du brug for et ur, som er vandtæt. Det gælder både, hvis du skal bruge dit dameur til svømmetræning, men også til løb, da det kræver et ur, der kan modstå både sved og regn. 

Måske har du også brug for et ur med stopur, hvis du skal bruge dit dameur til løbetræning. Har du derimod brug for en blanding af det hele, kan det være, at et dameur med GPS og skridttæller er den perfekte løsning for dig, så du kan se hvor aktiv du er i løbet af dagen.

Og så findes der naturligvis også dameur som smartwatch, som har de fleste funktioner indbygget, hvor du også kan se opkald og beskeder, som du modtager på din smartphone.

Træningsur til kvinder

Valg af urværk

Går du efter et mere klassisk dameur, har du måske også nogle præferencer til hvilket urværk, dit nye dameur skal have.

Urværket er den måde, dit dameur fungerer på, hvilket med andre ord vil sige, at det er den teknik, der får uret til at køre. Her findes der for eksempel dameur med kvarts urværk (også kaldet quartz dameur), som er det mest udbredte urværk i Danmark. Det er batteridrevet og kræver minimal vedligeholdelse.

Kinetiske dameure er også en form for kvarts urværk, hvor forskellen består i, at uret både kører på batteri, men også den kinetiske energi, der dannes, når viserne bevæger sig.

Og så findes der naturligvis også dameur med mekanisk urværk, som fås både automatisk og manuelt. Det manuelle urværk skal trækkes op, og det automatiske urværk opsamler selv energi, når du bevæger dig.

Der er fordele og ulemper ved alle de forskellige urværk, så det gælder om at overveje hvilken type, der passer bedst til dig.

Dameur i forskellige designs og størrelser

Som vi allerede har nævnt, findes der et hav af forskellige typer af dameure med mange forskellige designs og i forskellige størrelser.

Der er altså rig mulighed for at finde et flot dameur, som passer perfekt til dig. Uanset om du er på jagt efter et sportsur, et vintage dameur, et billigt dameur eller et lille dameur til et småt håndled. For her er der også forskellige muligheder, der egner sig mere eller mindre godt.

Mange damer har problemer med at vælge et dameur, der passer, fordi de har et meget lille håndled. Og derfor er det en god idé at undersøge, hvilke størrelser, man kan få sit ønskede dameur i, så man kan være sikker på, at man kan passe det ur, man vælger.


Når det kommer til udseende og design, er der også mange forskellige muligheder.

Først og fremmest kan man få dameure med både store og små urskiver – vælg for eksempel et ur, hvor husets diameter er 28 mm eller helt op til 43 mm. – og med forskellige former, størrelser og farver på viserne.

Man kan også vælge mellem urremme i forskellige materialer og farver – for eksempel dameur med lædderrem og dameur med stålrem.

Og så kan man også tilpasse uret til sine præferencer, når det kommer til mærke, pris, visere og om det skal være et analogt dameur eller digitalt dameur, eller noget helt tredje.

Mulighederne er mange, og der er helt sikkert mulighed for, at du kan finde et godt dameur, der passer til dig og din stil.

Elegant dameur

Pris: Hvad koster et godt dameur?

Ligesom med herreure, kan man også få dameure i alle prisklasser.

Det vil altså sige, at du sagtens kan finde et godt og billigt dameur til under 500 kr., mens du samtidigt også kan købe dameure fra dyre mærker som for eksempel et Rolex dameur eller et  Omega dameur.

Prisen for et godt dameur kan altså ligge mellem et par hundrede kroner og helt op til mange tusinde kroner. Ofte hænger pris og kvalitet sammen, når det kommer til dameure, men når det handler om de dyre og eksklusive urmærker, er det som regel også selve brandet, man betaler for, når man vælger et dameur fra et af de dyre mærker.