Vækkeure

Lige så mange vægure, armbåndsure og mange andre former for ure, der findes på markedet, findes der også et hav af forskellige former for vækkeure. Og selvom du måske tænker, at et vækkeur er håbløst forældet, fordi du jo har en vækkeursfunktion i din smartphone, så bliver du måske overrasket over at høre, at der faktisk er mange mennesker, som fastholder at have et fysisk vækkeur stående på natbordet.

Faktisk vil vi vove at påstå, at det er en trend, som er på vej tilbage, fordi flere vælger vækkeuret på smartphonen fra, da det blå lys fra skærmen ikke er sundt at få ind i øjnene som det første om morgenen.

Derfor bliver traditionelle vækkeure mere og mere populære. Og lige netop derfor giver vi dig herunder en oversigt over de mange forskellige typer af vækkeure, der findes, så du forhåbentligt kan blive inspireret og finde lige netop det vækkeur, der passer til dig.

Vække ur i sort

Forskellige typer af vækkeure

Ligesom med så mange andre produkter, findes der også forskellige typer af vækkeure, som har forskellige funktioner, fordele og ulemper. 
Det er med at undersøge de forskellige typer grundigt inden du vælger dit nye vækkeur, så du får netop det vækkeur, der passer bedst til din smag, dine behov og ikke mindst til din indretning.

Gammeldags vækkeur

Først og fremmest skal de klassiske, gammeldags vækkeure nævnes. Her mener vi de helt gammeldags med en urskive med tal, visere, sekundviser og den lille alarm-viser, som du selv skal dreje rundt og indstille, så den ringer med klokken på det helt rigtige tidspunkt.

Vælger du et helt gammeldags retro-vækkeur, kan du være “heldig” at få et med de velkendte tikkelyde, men bliver du forstyrret af dette, kan du vælge en “moderne” udgave af et gammeldags vækkeur, da disse som regel bliver lavet med et mere moderne urværk, som ikke laver tikkelyde.

Digital vækkeur

Da trenden for ure blev digital i 90’erne og nullerne, fulgte vækkeuret naturligvis også med. Og derfor er der i dag også mange forskellige digitale vækkeure på markedet – også kaldet clock radio. 

Et digitalt vækkeur kan du som regel finde i flere forskellige former og designs og med forskellige funktioner og dertilhørende knapper. Den væsentligste forskel mellem et digitalt og analogt (gammeldags) vækkeur er, at der på det digitale vækkeur ikke er en traditionel urskive, men at tiden derimod står skrevet med tal på en skærm, og at du kan indstille vækketiden mere nøjagtigt.

Vækkeure til børn

Der findes naturligvis også et væld af forskellige vækkeure til børn, som kommer i forskellige former, størrelser, farver og designs. Her findes der både gammeldags vækkeure til børn, men naturligvis også digitale vækkeure til børn. 

Så hvad end det skal bruges til – og om dit barn er stort nok til endnu selv at bruge et vækkeur – finder I helt sikkert et vækkeur, som dit barn kan lide. For der findes naturligvis også vækkeure med temaer fra diverse børne TV-shows og film.

Sort Braun vækkeur

Vækkeur funktioner

Alle mennesker er forskellige, og derfor har vi naturligvis også forskellige behov, når det kommer til den måde, vi ønsker at blive vækket på om morgenen – og derfor følger vækkeurenes funktioner naturligvis også med.
Der findes altså med andre ord et hav af forskellige funktioner, når det kommer til vækkeure. 

Det er ikke længere nok blot at have et vækkeur, der fortæller dig hvad klokken er, og som ringer, når det er tid til at stå op. Tværtimod har de moderne vækkeure langt flere funktioner end bare dette. 

I dag er det faktisk nærmest mere reglen end undtagelsen, at dit vækkeur også kan spille musik eller radio, fortælle dig rummets og den udendørs temperatur eller også kan bruges som stopur.

Vi kommer ind på de mest populære vækkeur funktioner herunder.

Vækkeur med projektor

Et vækkeur med projektor er lige så teknisk som det lyder. Og faktisk er det ikke helt så teknisk endda. For et vækkeur med indbygget projektor er faktisk ikke mere kompliceret end som så, for denne funktion gør blot, at tiden projekteres op på loftet eller væggen i dit soveværelse, så du altid kan se hvad klokken er, uden at skulle vende dig eller tage fat i vækkeuret. 

Som regel kan man med et digitalt vækkeur med projektor også indstille projektoren 360 grader, så du kan placere uret lige præcis der, hvor det giver mening for dig.

Vækkeur med lys

Vækkeure med lys er blevet utroligt populære i løbet af de seneste år, fordi mange har fået øjnene op for, at det er en meget mere naturlig måde at vågne på – netop ved at vågne med lys frem for lyden af en irriterende klokke, radio eller alarmtone. 

Et vækkeur med lys fungerer på den måde, at du indstiller det tidspunkt, du ønsker at vågne på, og så sørger vækkeuret for at vække dig på en langsom og naturlig måde ved hjælp af et lys, der i løbet af 30 til 60 minutter langsomt bliver kraftigere og kraftigere, så du til sidst vågner helt af dig selv.

Det er altså med andre ord et vækkeur, der simulerer en solopgang – og så findes der nærmest ikke en mere naturlig måde at vågne på. 
I disse vækkeure har du som regel også mulighed for at vælge mellem lyde, du vil vågne til, som for eksempel lyden af fuglesang eller regnvejr.

Læs mere »

Det smukke sandfarvet bordur i Arne Jacobsens ikoniske City Hall design. Dette bord ure kommer i 3 lækre matte farver og skaber en skøn og stilfuld stemning i dit hjem. Her ser du borduret i mat beige farvet plast med sandfarvet urskive. Uret står på en

Læs mere »

Det smukke matte blå bordur i Arne Jacobsens ikoniske City Hall design. Dette bord ure kommer i 3 lækre matte farver og skaber en skøn og stilfuld stemning i dit hjem med 1950´ernes klassiske stil. Her ser du borduret i mat blå farvet plast med matchende

Læs mere »

Det smukke bordur i Arne Jacobsens ikoniske City Hall design. Dette bord ure kommer i 3 lækre matte farver og skaber en skøn og stilfuld stemning i dit hjem. Her ser du borduret i mat oragne plast med orange urskive. Uret står på en metalfod i mat stål. D

Læs mere »

Arne Jacobsen vækkeur CITY HALL. Et bordur fra Arne Jacobsen skaber en helt unik stemning i dit hjem. Designet er tidløst og meget lækkert. Uret her er i sort plast med sort skive. Uret har en metalfod. Omkredsen er Ø11 cm. Dette Arne Jacobsen borduret ha

Læs mere »

Arne Jacobsen vækkeur BANKERSEt bordur fra Arne Jacobsen skaber en helt unik stemning i dit hjem.Designet er tidløst og meget lækkert.Uret her er i hvid plast med hvid skive. Uret har en metalfodOmkredsen er Ø11 cm. Dette Arne Jacobsen borduret har snooze

Læs mere »

Arne Jacobsen Bankers bordur med vækkeurs funktion. Borduret fra Arne Jacobsen kommer i et tidsløst og karakteristisk design fra 1971 da det så dagenslys for første gang. Bankers uret kommer med den karakteristiske røde midte og er et smukt statement piec

Læs mere »

Arne Jacobsen vækkeur LKEt bordur fra Arne Jacobsen skaber en helt unik stemning i dit hjem.Designet er tidløst og meget lækkert.Uret her er i hvidplast med hvid skive, og har metalfodOmkredsen er Ø11 cm. Dette Arne Jacobsen borduret har snooze og lyssens

Læs mere »

Arne Jacobsen vækkeur ROMAN. Et bordur fra Arne Jacobsen skaber en helt unik stemning i dit hjem. Designet er tidløst og meget lækkert. Uret her er i sort plast med hvid skive. Uret har en metalfod. Omkredsen er Ø11 cm. Dette Arne Jacobsen bordur har snoo

Læs mere »

Arne Jacobsen vækkeur STATION. Et bordur fra Arne Jacobsen skaber en helt unik stemning i dit hjem. Designet er tidløst og meget lækkert. Uret her er i bordeaux plast med hvid skive. Uret har en gylden metalfod. Omkredsen er Ø11 cm. Dette Arne Jacobsen bo

Læs mere »

Arne Jacobsen vækkeur STATION. Bordurene fra Arne Jacobsen skaber en helt unik stemning i dit hjem. Designet er tidløst, enkelt og meget lækkert. Uret her er i grå plast med hvid skive. Uret har en metalfod i gylden farve. Omkredsen er Ø11 cm. Dette Arne

Læs mere »

Arne Jacobsen vækkeur STATION. Et bordur fra Arne Jacobsen skaber en helt unik stemning i dit hjem. Designet er tidløst og meget lækkert. Uret her er i grøn plast med hvid skive. Uret har en forgyldt metalfod. Omkredsen er Ø11 cm. Dette Arne Jacobsen bord

Læs mere »

Arne Jacobsen Vækkeur STATION. Et bordur fra Arne Jacobsen skaber en helt unik stemning i dit hjem. Designet er tidløst og lækkert.Vækkeuret STATION her er i Blå Petroleum med hvid skive. Uret har en guldfarvet metalfod. Omkredsen er Ø11 cm. Dette Arne J

Læs mere »

Arne Jacobsen vækkeur STATION. Et bordur fra Arne Jacobsen skaber en helt unik stemning i dit hjem. Designet er tidløst og meget lækkert. Uret her er i sort plast med hvid skive. Uret har en metalfod. Omkredsen er Ø11 cm. Dette Arne Jacobsen borduret har

Digital vækkeur
Pris: 280,00  
Læs mere »

Vækkeur digital
Pris: 349,00  
Læs mere »