Certina


Din guide til alt om Certina ure

Certina blev stiftet i Schweiz tilbage i 1888, og er har siden da været dedikeret til at lave ure af ypperste kvalitet. Vi har her at gøre med en urproducent der mestrer kunstarten, som Swissmade ure er så kendte for. Certina laver smukke robuste ure, som i dag er kendte i hele verden for kvalitet og pålidelighed.

Der findes et væld af smukke Certina ure, hvad end du er på udkig efter et Qvartz eller mekanisk ur. Certina har lang og stolt tradition, hvor de i over 100 år har lavet dame og herreure af absolut højeste kvalitet. Certina ure fås i mange forskellige prisklasser, og kommer fremstilles i et stort udvalg af farver og design, og fås selvfølgelig også med både stållænke, gummirem eller læderrem.

Her et udvalg af Certina ure der får de varmeste anbefalinger med på vejen hos Clocks.dk


Certina herreure

Certina DS Action Diver Powermatic

Certina DS-2 Chronograph

Certina DS Action Diver

Black/Gold

Certina dameure

Certina DS Action Diver Powermatic

Dissing Diver Automatic

Tissot PRC 200 Chronographe

Certina DS Action Diver

Black/Gold

Historien bag Certina:

I 1888 begyndte Adolf Kurth at producere ur dele i sine forældres hjem. Nogle år senere tilsluttede hans bror Alfred sig projektet, og sammen etablerede de Kurth Frères. I 1906 var Kurth-brødrene i stand til at skabe komplette ure af en udsøgt teknisk kvalitet. De kaldte det Grana (en latinsk afledning af Grenchen); Kurth Frères var en af de første, der tilbød armbåndsure på markedet. Størstedelen af disse ure var dameure, da mænd på dette tidspunkt, stadig nægtede ideen om at bære rundt på ‘tiden’ på deres håndled. 

For deres ekstraordinære bedrift blev Kurth-brødrene tildelt Milanos Fairs guldmedalje, som er en prestigefyldt anerkendelse der gives for banebrydende og nytænkende produktion. Gennembruddet førte til at brødrene i de kommende år fik bygget moderne fabrikker i hele Schweiz, og Kurth Frères ‘produktion steg gradvist.

I 1955 havde det udvidet nok til at ansætte 500 mennesker til at designe, konstruere og udsøgt skabe schweiziske armbåndsure. Virksomhedens anden generation strategisk fokuseret på at fremstille komplette ure – efter at være blevet grunden til, at Certina, det pålidelige ur og et mærke for verden, blev lanceret på markedet i 1939. I 1959 blev Certina et kendt navn og global succes for pålidelig ur. Det var også i år, at DS-konceptet blev introduceret: Double Security – en stamtavle, der taler om stødmodstand, der gjorde et gennembrud som aldrig før og høj vandmodstand. Certina DS ure blev bygget med en præcis elastisk støddæmperring, der resulterede i en “flydende” bevægelse, indbygget i en meget modstandsdygtig urkasse. For yderligere at betegne pålidelig beskyttelse mod vand og stød tilpassede Certina skildpaddesymbolet, og i 2014 blev det en del af deres logo. Ændringen i logo var, fordi Certina ønskede at flytte til et dyrere segment af ure, der adskiller det fra Tissot, et andet mærke i Swatch Group-familien. Nye modeller, der blev udgivet i 2014, er derfor udstyret med bedre og mere nøjagtige bevægelser. ET BENCHMARK FOR TIMEKEEPING – LINK MELLEM MENNESKER OG DE HØJSTE TEKNISKE KRAV Certina Himalays Den første Certina DS udholdenhedstest blev udført med succes i 1960, da et schweizisk hold, eksklusivt udstyret med Certina DS ure, klatrede 8.222 m af Dhaulagiri i Himalaya. Urene viste sig at være den bedre ledsager, når de bemærkelsesværdigt modstod alle ændringer i tryk, temperatur og højde.

Det var heller ikke overraskende, at Certina DS ure leverede ekstremt pålidelig service, når man faldskærmsudspring. De opnåede også førsteklasses resultater i eksperimenter over og under vand. I bjerge, i frit fald eller i vand bestod Certina DS alle praktiske tests – hver af dem kronet med triumf og bedre demonstreret i sport.

Fra sin første vellykkede udholdenhedstest i Himalaya har Certina DS ure yderligere bevist deres pålidelighed gennem mange andre begivenheder. ANERKENDT TIL PIONERING AF UDFÆRDIGE DESIGNSelv om han gjorde sit præg yderligere inden for banebrydende udsøgte lavede ure, blev Certina også den første producent af et ur, der viste menneskelige daglige biorytmer gennem Certina Biostar i 1971. Det er i samme år, at mærket udvidede sin kronograflinie og lancerede regatta-kronografen Chronolympic – en model, der er konstrueret til at tillade præcis timing af meget krævende sportsbegivenheder.

I 1972 modtog Certina priserne International Diamonds and Golden Rose efter at have fornyet et ur af hvidguld dækket af diamanter. Dens triumferende præstation på Golden Rose-prisen fandt sted igen i 1978, da Certina skabte “Chloe” -uret – et sammensat mesterværk af et ur og en dobbelt sløjfe i hvidguld sat med 395 diamanter. CERTINAS nåede deres første million ure solgt i 1979 efter tyve år med at have lanceret DS-ure. Succesen blev ikke desto mindre skabt af storheden ved Certinas nøjagtige tekniske egenskaber og en konstant tilpasning af design til moderne mode. I årenes løb fortsatte brandet og dets DS-stamtavle (ved at tilslutte sig SMH Group – en ASUAG- og SSIH-fusion i 1983) bølger i urmagerindustrien. Markedet blev vist en række udsøgt designede og omhyggeligt konstruerede ure, der kun viste sig at være den perfekte følgesvend til enhver livsstil til stede. Certina var spydspidsen for fremstilling af sportsure, mens det også arbejdede inderligt med at introducere elegante stilarter – nøje overvejet en række materialer af høj kvalitet, der kunne bruges til deres ures design og struktur. I løbet af årtierne har Certina fortsat med at skabe historie – efter at have samarbejdet med berømte personligheder i sport, mode og andre industrier for at udvide sit marked. OVER 125 ÅR OG FORTSAT MED DET LOV TIL LIGE KVALITET Da Certina fejrede sit 125-års jubilæum i 2013, havde det frigivet utallige modeller af elegante og sporty ure

Se video om historien bag Certina her