Certina


Din guide til alt om Certina ure

Certina blev stiftet i Schweiz tilbage i 1888, og er har siden da været dedikeret til at lave ure af ypperste kvalitet. Vi har her at gøre med en urproducent der mestrer kunstarten, som Swissmade ure er så kendte for. Certina laver smukke robuste ure, som i dag er kendte i hele verden for kvalitet og pålidelighed.

Der findes et væld af smukke Certina ure, hvad end du er på udkig efter et Qvartz eller mekanisk ur. Certina har lang og stolt tradition, hvor de i over 100 år har lavet dame og herreure af absolut højeste kvalitet. Certina ure fås i mange forskellige prisklasser, og kommer fremstilles i et stort udvalg af farver og design, og fås selvfølgelig også med både stållænke, gummirem eller læderrem.

Her et udvalg af Certina ure der får de varmeste anbefalinger med på vejen hos Clocks.dk


Historien bag Certina:

I 1888 begyndte Adolf Kurth at producere ur dele i sine forældres hjem. Nogle år senere tilsluttede hans bror Alfred sig projektet, og sammen etablerede de Kurth Frères. I 1906 var Kurth-brødrene i stand til at skabe komplette ure af en udsøgt teknisk kvalitet. De kaldte det Grana (en latinsk afledning af Grenchen); Kurth Frères var en af de første, der tilbød armbåndsure på markedet. Størstedelen af disse ure var dameure, da mænd på dette tidspunkt, stadig nægtede ideen om at bære rundt på ‘tiden’ på deres håndled. 

For deres ekstraordinære bedrift blev Kurth-brødrene tildelt Milanos Fairs guldmedalje, som er en prestigefyldt anerkendelse der gives for banebrydende og nytænkende produktion. Gennembruddet førte til at brødrene i de kommende år fik bygget moderne fabrikker i hele Schweiz, og Kurth Frères ‘produktion steg gradvist.

I 1955 var virksomheden udvidet så meget at der var nok til at ansætte 500 mand til at designe og udvikle de udsøgte Schweiziske armbåndsure, som vi i dag kender Certina for. 

 I 1959 blev Certina en verdenskendt global succes, kendt for sine pålidelige ure. Også i dette år udkom Certina med DS-konceptet, der betyder Double Security. Et gennembrud indenfor stød og vandmodstand for ure, som var revolutionerende for sin tid.-

I 1972 modtog Certina priserne International Diamonds og Golden Rose efter at have fornyet et ur af hvidguld dækket af diamanter. Den triumferende præstation på Golden Rose-prisen, gentog sig i 1978, da Certina skabte “Chloe” -uret.  Et sammensat mesterværk af et ur og en dobbelt sløjfe i hvidguld påsat med 395 diamanter. 

I 1979 nåede Certina deres første million solgte ure, blot 20 år efter at lanceret DS-konceptet. Succesen blev samtidig skabt af Certinas storhed i at skave ure med nøjagtige tekniske egenskaber, og deres evne til konstant at tilpasse deres design til moderne mode.

CERTINAS nåede deres første million ure solgt i 1979 efter tyve år med at have lanceret DS-ure. Succesen blev ikke desto mindre skabt af storheden ved Certinas nøjagtige tekniske egenskaber og en konstant tilpasning af design til moderne mode.

I løbet af årtierne har Certina fortsat med at skabe historie – efter at have samarbejdet med berømte personligheder i sport, mode og andre industrier for at udvide sit marked. OVER 125 ÅR MED FORTSAT FOKUS PÅ HØJ KVALITET, og da Certina fejrede sit 125-års jubilæum i 2013, havde det frigivet utallige modeller af elegante og sporty ure.

Find et udvalg af Certina ure her