Mekaniske herreure

Mekaniske ure er efter vores mening, det lækreste håndværk og smykke en mand kan anskaffe sig! Vi elsker mekaniske ure hos Clocks, og har her samlet 12 af de mekaniske ure der er på markedet som vi synes bedst om.

Mekaniske ure, er ure der ikke har et batteri, men udelukkende drives af kinetisk energi. Under vores udpluk af fede mekaniske ure, som vi har samlet herunder, kan du læse meget mere om hvordan disse ure fungerer.

Hvad er et mekanisk ur?

Et mekanisk ur, består udelukkende af mekaniske komponenter. Den klassiske version, eller med andre ord, et gammeldags ur,  går op til 40 timer på en optrækning, hvorefter det igen skal optrækkes manuelt. Mekanisk ur optræk  ses sjældent i de nyere ure, og skal trækkes op dagligt ved at man drejer urets krone, således at fjederen bliver spændt op, så uret igen kan gå. 

Selvoptrækkende ure og de nye automatisk mekaniske ure

Selvoptrækkende ure er dermed ved at lægge fortiden til når man taler om produktion af mekaniske ure, og I dag består ur værket i det mekaniske ur af en  automatisk ur optrækker funktion, som fungerer således at urværket i et automatisk ur trækkes op af en rotor, som benytter bevægelser fra håndleddet samt tyngdekraften når uret bæres på armen. Den kraft der tilføjes til rotoren sørger derfor for at ur værket i automatik ure trækker sig selv op. Dette betyder også at automatiske mekaniske ure ikke går i stå når man blot bruger det. Samtidig har de nye automatiske ure også en gang reserve således at de kan ligge stille i helt op til 72 timer uden at gå i stå. Et mekanisk ur er håndværk for feinschmeckeren der ikke går på kompromis, men skal du have et 100% præcist ur, så skal man købe et Quartz ur med batteri.

De nye mekaniske ure er dog også meget præcise, og stopper som sagt først med at gå hvis de har ligget stille i 3 dage. Det flotte ved et mekanisk ur er også at du som oftest kan se hvordan de lille urværk fungerer på bagsiden af uret, og det synes vi hos Clocks.dk er noget af det fineste og lækreste ved kvalitets ure, som man får ved at anskaffe sig et automatisk ur. Mange af de aller bedste urmærker laver deres topmodeller, som mekaniske ure med safirglas, og disse er der noget helt specielt og unikt ved.

Hvilke urmærker producerer de flotteste mekaniske ure?

 

Nogle af de urmærker der producerer de flotteste mekaniske ure, og som er til at komme til for penge, er urmærker som Tissot, Certina, Jaguar, Dissing og OceanX. Af mere luksuriøse mærker kan nævnes Omega, Rolex og Breitling. Du kan både få mekaniske herreure med lædderem, gummirem eller med stållænke – det er blot stilen der bestemmer det.

 

Vi har fundet nogle forskellige mekaniske ure herunder, som du kan købe. Uanset hvilket du vælger, så vil du helt sikkert blive glad for at få et lækkert mekanisk ur.