Casio

Du kender måske Casio ure for billige digitale ure. Digital ure til mænd og damer har været særdeles populære mange år. Især fordi et Casio ur ofte er billigt. Derudover får du mange funktioner til få penge. Eksempelvis kan du for under 1000 kroner, få fingrene i et vandtæt digital ur. Dette gør altså Casio til et meget populært ur mærke.

sølv casio herreur

Funktioner i digitale Casio ure

I 1980’erne introducerede Casio verdens første masseproducerede digital ur. Casio ure er kendte for, at have mange funktioner, samt at være meget innovative. Bevæger du dig ned til en Casio forhandler, vil du se, at mange af urene har funktioner såsom kompas, alarm, tidevands indikator, indstilling via radiosignal, lommeregner, termometer og barometer, samt en masse andet. 

Casio herreure

CASIO CLASSIC F-91W-1YER

CASIO G-SHOCK DW-5600E-1VER

CASIO GMW-B50000TCF-2ER

CASIO G-SHOCK GA-2100SU-1AER

Casio dameure

CASIO CLASSIC BASIC GOLD

CASIO CLASSIC B640WDG-7EF

CASIO G-SHOCK GMD-B800SU-4ER

CASIO VINTAGE A1000MCG-9EF

Populære Casio ur modeller 

Casio G-Shock er blandt de mest populære Casio ure, da det er et robust ur tilegnet til sport og udendørs brug. Casio G-Shock uret bliver også brugt som militærur. Det er især populært da det kommer i en digital ur version – men faktisk også i en kombination af analog og digital ur. 

Casio Classic er nok det mest kendte Casio ur. Det fås både som et dameur og herreur.
Derudover kommer Casio Classic i sølv, guld og sort. Uret er et særligt populært digital ur, da det typisk koster mellem 150-300 kroner. 

Historien om Casio ure

Casio blev grundlagt i 1946, i den japanske by Shibuya udenfor Tokyo. 

Det første produkt der kom ud af Casios fabrikker, var en guldfingerring produceret til at holde en cigaret. Under 2. verdenskrig var cigaretter i høj kurs. Og med opfindelsen af fingerringen fra Casio, kunne soldaterne have fingrene fri, samtidig med, at de havde tændt cigaretter. Det gjorde Casio til et meget kendt brand på kort tid.

Sidenhen udvidede Casio deres produktportefølje til at indeholde den kendte lommeregner vi alle sikkert har haft i folkeskolen. Men også mobil telefoner, digital kameraer, musikinstrumenter og altså analog og digital ure.

Casio er altså et brand du ikke kan komme uden om, og derfor anbefaler vi, at du bør tage et kig på dette urmærke, hvis du leder efter et billigt digital ur. Men også hvis du leder efter et godt digitalt sportsur til udendørsbrug.