Herreure

Her på siden finder du anmeldelser og guides til valg af det helt rigtige herreur.

Om du er på udkig efter dit første rigtige ur, eller du søger et nyt til samlingen, så hjælper vi dig på rette vej i denne – og mange andre artikler om herreure.

Vi anmelder og vurderer kendte såvel som ukendte urmærker og belyser de funktioner og punkter, du skal være særligt opmærksom på, før du svinger dankortet.

Herunder finder du vores ultimative guide til valg af herreur med links til uddybende artikler, anmeldelser og information. Derudover kan du læse om urmærker som Casio, Tissot, Seiko, About Vintage, Certina, Hugo Boss, Jaguar, Emporio Armani og Garmin.

Herre ur i sort og hvid

Urtyper: Klassiske ure, sportsure, ure til forretning, mv.

Det kan være svært at vælge det rigtige ur. Du kan have behov for forskellige ure, til forskellige anledninger. Nogle ure er gode til når du dyrker sport. Andre til når du skal på arbejde.
Nogle af dine ure kan være dyre kvalitets ure – og måske lige frem en investering, mens andre ure kan være billige eller bedre egnet til praktiske gøremål.

Når du skal til at vælge det rigtige ur, er det derfor en god idé, at starte med at få slået fast, hvilken urtype du leder efter. 

Til at hjælpe dig på vej, får du her en oversigt og beskrivelse af de forskellige urtyper, du kan vælge imellem.

Klassiske ure

Mandens foretrukne smykke og accessory er uret. Uret kan være prikken over i’et i din påklædning, men det kan også være grundelementet i dit outfit. 
Det er derfor vigtigt at vælge det helt rigtige ur – og her kan et klassisk ur være et godt alternativ.

Klassiske ure er den mest populære type ur, fordi det kan kombineres og bruges i mange forskellige sammenhænge. Det samme klassiske herreur som du bruger til dit casual outfit, kan også bruges når du er på arbejde eller i festlige anledninger. Klassiske herreure kommer både i prisvenlige og dyre udgaver. Og med metal-, stof- og læderrem. 

Derfor er netop denne type armbåndsur enormt populær. 

Tre eksempler på klassiske herreure, som vi er fan af:

Sports- og træningsure

Når det kommer til ure til sport og træning, kan det helt rigtige ur være lige netop det, der gør, at du kan yde din allerbedst præstation. For med et sportsur kan du optimere din træning blot ved hjælp af de tal og informationer, som uret kan give dig. Herunder kan du læse mere om, hvad de forskellige typer af sportsure har af funktioner, og hvilke af disse funktioner, du bør gå efter, når du skal finde dit nye træningsur. 

Eksempler på tre funktionelle sportsure:

Dykkerure

Et dykkerur er et ur, der er vandtæt og kan holde vandet ude i mange meters dybde. Når du går på jagt efter et godt dykkerur til din dykning er det vigtigt, at du kigger efter parametre såsom vandtæthed og dybdemåler, fordi det er nogle vigtige informationer at have ved hånden, når man dykker. Derudover kan dykkerure også tit indeholde stopur, GPS og smartwatch mode, som du kan koble op til din smartphone. Er du til avanceret dykning, bør dit dykkerur også have en funktion til teknisk dykning, som for eksempel fridykker mode og udregning af dekompression.

Tre fede dykkerure vi elsker:

Løbeure

I dag kan langt de fleste smartwatches også bruges som løbeure, fordi flere og flere elektroniske ure kan måle din puls, hastighed og distance. Dermed ikke sagt, at du ikke kan få et specifikt løbeur, som egner sig godt til at bruge på løbeturen. Som nævnt skal et løbeur kunne måle din hastighed og distance på din løbetur, ligesom den helst skal have en GPS-funktion, så du efterfølgende kan se din rute. Derudover kan du med fordel gå efter funktioner såsom pulsmåler, musik-funktion, vandtæthed, lang batterilevetid, aktivitetstracker og et lækkert design, så du eventuelt også kan bruge dit løbeur som hverdagsur.

Tre gode bud på dit næste løbeur:

Ure med GPS

Ure med GPS er sportsure, som ikke har nogen særlig funktion, når det kommer til én bestemt sport. Ikke desto mindre er det et ur med mange funktioner. For har du et ur med GPS, kan du bruge det til mange forskellige sportsgrene. Og du har utroligt mange valgmuligheder, hvis ikke du ønsker et ur til en særlig sport, men blot har kravet om, at dit ur skal have en GPS-funktion. Et GPS-ur kan både bruges som pulsur, løbeur, cykelur og generelt til atletiske sportsgrene. Det egner sig især godt til sportsudøvere, der kører eller løber i terræn, som er en smule uvante, hvor GPS-funktionen kunne blive ganske nyttig.

Vandtæt herre ur

Funktioner: Hvad skal dit ur kunne?

Når du leder efter dit nye ur, er der mange forskellige funktioner, du kan konkretisere din søgning med. For i dagens Danmark findes der et væld af forskellige ure i forskelligt design og med alskens funktioner.

Og mange af disse funktioner kan være mere eller mindre relevante for dig, hvorfor det er en god idé, at du på forhånd skaber dig et overblik over hvilke funktioner, du egentlig gerne vil have i dit nye ur. Og de mest gængse kommer vi ind på herunder

Vandtætte ure 

Ure kommer i mange forskellige kvaliteter og materialer, og det er derfor vigtigt, at du gør det klart, om du ønsker et ur, der er vandtæt eller ej. For det er ikke alle materialer, der kan levere et ur, der er 100 % vandtæt.

Hvis du dyrker meget sport, for eksempel udendørs løb eller svømning, vil et vandtæt ur helt sikkert egne sig godt til dig. Men har du et vandtæt ur, er det samtidigt også vigtigt, at du af og til får kontrolleret selve pakningen og indmaden i dit ur, så du er sikker på, at der ikke ligger fugt inde i uret, som på sigt vil ødelægge det.

Ur med stopur til sport

Langt de fleste armbåndsure og herreure har i dag en stopur funktion. Og det kan du faktisk både få i analoge ure, men naturligvis også i de digitale ure.

Stopuret er en oplagt funktion for dig, der dyrker sport som for eksempel løb eller andre sportsgrene, hvor du har brug for at tage tid i forbindelse med intervaltræning eller styrketræning. På de fleste digitale ure sidder der knapper i siden af urskiven, som kan bruges til stopursfunktionen, mens det på de nyere smartwatches kan klares med et tryk på skærmen.

Skridttæller i ur er populært

Skridttælleren er endnu en funktion, som er blevet utroligt populær og eftertragtet at have i sit ur i løbet af de seneste år. For det er nemlig blevet meget populært at holde øje med, hvor mange skridt, man går til hverdag – da dette tal jo helst som minimum skal ligge mellem 5000 og 10.000 skridt om dagen.

Ønsker du blot skridttæller i dit ur, og ikke en hel masse andre funktioner, vil et simpelt aktivitetsur være et godt valg for dig.

GPS i ur viser vejen

Som allerede nævnt er ure med GPS blevet utroligt populære, fordi de kan bruges til mange forskellige formål. Et GPS-ur kan nemlig bruges til at finde vej i ukendte områder og til at opdage nye, spændende veje og ruter ude i naturen.

GPS-funktionen finder du i dag i langt de fleste aktivitetsure samt sports- og træningsure.

Urværket: Kinetisk, kvarts, mekanisk m.fl.

Hvis du spørger 10 danskere (som bærer ur), om de ved, hvilket urværk, deres ur har, vil 7-8 af dem helt sikkert melde pas. Men selvom de færreste kender til de forskellige typer af urværk + fordele og ulemper ved dem hver i sær, kan det faktisk være en god ide at sætte sig ind i emnet, forud for køb at dit nye herreur.

Der findes forskellige typer af urværk, som har hver deres fordele og ulemper. For eksempel findes der et kinetisk urværk, som drives af kinetisk energi, hvilket vil sige, at uret både kører på batteri, men samtidigt oplades, når du selv er i bevægelse.

Et kvarts urværk (også kaldet quartz) er et af de mest almindelige urværk, og fungerer ganske enkelt ved at få strøm fra batteri, hvilket får den lille kvarts-krystal til at drive motoren i uret.

Derudover findes der mekaniske urværk, både manuelle og automatiske. Og så findes der også solar-ure, som kører på solenergi, digitale ure, analoge ure og mange andre slags.

Størrelse: Hvor stort skal et herreur være?

Når det kommer til størrelsen på et armbåndsur, er der her også mange forskellige præferencer. Mens nogle foretrækker et enkelt og minimalistisk ur på håndleddet, er der andre, der hellere vil have et stort og kraftigt ur, som fylder meget og fungerer som et accessory.

Størrelsen på et ur afhænger af mange ting som for eksempel urkassens størrelse og tykkelse samt størrelse og materiale på selve remmen.

Sammenligner du dog med dameure, så er herreuret typisk en del større. Både i skiven, men også selve remmens størrelse.

Mærker: Hvilket urmærke skal man vælge?

Der findes mange forskellige urmærker, som hver især har deres eget brand, identitet og historie. Og her kan du med fordel gå efter et ur, der passer til din egen personlighed.

Måske et Garmin ur vil passe godt til dig, der dyrker meget sport, et Daniel Wellington passer til den klassiske og pragmatiske type, mens et Rolex måske passer bedre til dig, der har en eksklusiv livsstil.

Der er naturligvis forskel på folk, og man skal gå efter det mærke, der passer bedst til ens behov, økonomi og præferencer.

Priser: Hvad koster et godt herreur

Der findes herreure i alle prisklasser – bogstavelig talt. Og selvom pris og kvalitet som regel hænger sammen, så kan man få gode og funktionelle ure til både 300 kr. Og 300.000 kr. 

Hvad der er en overkommelig pris for et ur er naturligvis forskelligt fra person til person, men for langt de fleste, vil et tilstrækkeligt kvalitetsur koste mellem 500 og 3000 kr., selvom der som nævnt findes mange ure, der koster langt mere.